Am inceput inscrierile pentru cursurile de arta: Lista cursuri

Articole cu eticheta ‘animale’

Stimularea creativitatii la copii. Rolul modelajului.

Activitatea modelarii in lut este este considerata stimul eficient in dezvoltarea si rezolvarea problemelor de integrare si socializare. Terapia prin arta ii ajuta pe copii in special (si pe adulti) sa se descopere pe sine si sa se exprime mai liberi, dar ajuta si in relatiile cu ceilalti.

Faptul ca un copil ajunge sa creeze un obiect din lut cu propriile maini si propria viziune, acesta ajunge sa capete incredere in sine, mai ales daca pe moment este si incurajat.

Terapia prin arta in special modelajul ajuta mult si in dezvoltarea viziunii asupra tridimensionalului, punand mintea la incercarea si totodata provocarea de a creea un obiect decorativ sau sculptural.

Lucrul manual cu lutul este dedicata tuturor varstelor, unii copii reusesc sa isi creasca performantele scolare sau de integrare familiala.

Modelajul ajuta la concentrare si determina copilul sa gandeasca asupra rezolvarii si dezvoltarii unui modelaj pana acesta va capata o forma prestabilita prin desenarea unei schite anterioare.

Prin modelaj, fiecare dintre noi oamenii ne putem descoperi potentialul creator. Gandurile si emotiile fundamentale, ce vin din inconstient, capata expresie mai degraba in imagini decat in cuvinte. Modelajul in lut este o modalitate prin care copilul isi spune povestea despre sine, atat prin figurinele create, cat si prin cuvintele care acompaniaza activitatea de modelaj.

Un copil ce are anumite blocaje de limbaj prin activitati artistice poate deschide noi cai de comunicare pe temele respective (floarea preferata, animalul preferat etc.). Prin framantarea unei bucati de lut fiecare copil isi poate creea propria poveste sau si-o poate transpune pe cea deja imaginata in scene, personaje, animale, compozitii cu obiecte modelate etc.

Abilitatile reduse de conversatie, lipsa initierii jocurilor de grup, lipsa implicarii unora dintre copii in jocuri de competitie, sunt imbunatatite prin activitatea de modelare in materiale precum lutul, plastilina, hartia sau aluatul.Activitatea artistica vizeaza atat implicarea copiilor in sarcini variate si cu grade diferite de dificultate, cat si dezvoltarea abilitatilor de conversatie.

Modelajul nu este doar o modalitate de autocunoaştere şi de autodezvoltare, ci şi un mijloc de comunicare şi de intrare în relaţie cu alte persoane, prin utilizarea lutului ca subiect comun în grup.

Sculpturile zoomorfe

In artele plastice adesea intalnim cuvantul “zoomorf“, ca termen de specialitate, acesta facand trimitere la ornamente decorative. Este definit ca: zoo- animal si morf-forma (forme ale animalelor).

Sculpturile zoomorfe au fost destul de numeroase pe teritoriul Romaniei, acestea reprezentand mai ales cornutele dar si alte statuete de mici dimensiuni. Mai in toate culturile au fost descoperite obiecte artistice decorative, dar mai ales in cultura Precucuteni unde au fost gasite animale modelate din lut cu decoratiuni formate din siruri de puncte-gaurele pe corp, unele statuete avand gatul mai lung si diverse modele incizate care redau si materialitatea. De cele mai multe ori modelajul nu era unul precis, dar modelatorul reusea sa dea caracterul dorit la reprezentarea animalelor (oi sau berbeci). Din studiul modelarii, nu au lipsit nici animalele salbatice ca de exemplu: soimii, fiind reprezentati in zbor urmarind prada, sau porumbeii (care puteau fi de altfel si pui de gaina). Tinand seama de dimensiunile modeste ale acestor figurine, talentul modelatorilor este evident mai ales atunci cand surprindem miscarea a cate unui animal, sau cand putem recunoaste specia reprezentata.

Ceramica Precucuteniana a avut un domeniu de activitate incadrat in zona ornamentelor cu decoratiuni antropomorfe si zoomorfe, precum si vasele in forma umana si animala. Ornamentele aplicate de tip “toarta” au forma de capete de cornute, foarte bine reprezentate prin expresivitatea modelajului. Reprezentarea chipului omenesc in relief, foarte rara de altfel, constituie un alt element de integrare in repertoriul ornamenticii.

Modelele chipului omenesc au fost redate prin schematizarea formelor dar acestea au putut fi recunoscute prin sugerarea sprancenelor reliefate si arcuite imbinate la radacina nasului in care se continuau, ochii redati fie printr-o pastila in relief, fie printr-o crestatura orizontala. Cateva trasaturi dar suficiente pentru o schita corecta a chipului omenesc. Figurile umane au fost realizate fie vazute cu spatele, fie cu fata, capul rotund, mainile intinse, corpul plin cu solduri arcuite, iar picioarele unite. Acest tip de figurine erau realizate in tehnica reliefului si aplicate pe suprafetele vaselor ceramice.

Sculptura zoomorfa din cultura Precucuteniana a fost in mare parte reprezentata prin mici figurine foarte atent modelate si aplicate pe suprafetele vaselor ceramice.

Pasari / Animale (creatie) – proportii, textura (8-18 ani)

Pasari / Animale (creatie) – studiu proportii, textura este un curs online orientat spre dezvoltarea simtului observatiei, studiul proportiilor, gandirea creativa si modalitatile de redare realistica a texturii (blana, penaj, ochi lucios, etc).

CINE AR TREBUI SA PARTICIPE?

Participarea la cursul Pasari / Animale (creatie) – studiu proportii, textura (copii 8-18 ani) nu necesita o pregatire anterioara.

Cursul este potrivit atat pentru cei incepatori, cat si pentru cei care sunt mai avansati.

CUM SE DESFASOARA CURSUL?

Cursurile de arta la distanta (online, prin Internet) se desfasoara similar cursurilor de arta in clasa. Se pastreaza lectorii, se pastreaza experienta si metodologia noastra de predare, se pastreaza nivelul de calitate, orientat spre rezultat, doar ca nu este necesar ca studentii sa se deplaseze pana la scoala. Studentii pot studia de acasa. Ca metoda de comunicare folosim audio si video pentru a comunica la distanta.

Pretul cursului Animale/Pasari pentru un trimestru, 12 SEDINTE (durata sedinta: 120 minute (2h); 1 sedinta/saptamana), este de 1300 RON si se achita in 2 rate. Prima rata se achita la rezervarea locului. A doua rata se achita in saptamana a 6-a.

  • + 100 RON (necesarul de materiale/6 sedinte*) sau
  • + 150 RON (necesarul de materiale/12 sedinte*)

* Materialele necesare vor fi trimise prin curier (transport gratuit).

** Materiale necesare: hartie desen groasa (>200 gr/mp), hartie pictura groasa (>200 gr/mp), guma de sters, creion HB, culori acrilice sau tempera, acuarela, creioane colorate, pensule

ORAR

Cursul Pasari / Animale (creatie) – studiu proportii, textura pentru copii se tine o data pe saptamana, la ora rezervata in momentul inscrierii.

Termeni si conditii

  • Plata cursurilor se face in maxim 2 rate. Rata 1 reprezinta 50% din suma, se achita in avans si asigura rezervarea locului. Rata 2 (restul de 50%) se achita nu mai tarziu de saptamana a 6-a.
  • Neachitarea ratelor la timp se considera renuntarea la curs si locul ramas liber se repartizeaza altui copil.
  • Absentele de la cursuri se anunta cu cel putin 12 ore in avans, in caz contrar sedinta se considera parcursa.
  • Absentele neanuntate la timp se pot motiva doar in baza unei adeverinte medicale.
  • Recuperarea sedintelor se face in baza unei programari (zi si ora, conform programului atelierului respectiv) stabilite de acord comun cu parintii.
  • Vacantele pentru anul scolar 2022-2023 sunt, dupa cum urmeaza: vacanta de Craciun (24 dec. 2022 – 6 ian. 2023), vacanta de Paste (8 apr. 2023 – 18 apr. 2023) si vacanta de vara. Pe parcursul verii se desfasoara Scoala de Vara si Tabara de Arta.

INSCRIERE

Rezervarea unui loc la cursul Pasari / Animale (creatie) – studiu proportii, textura pentru copii se face prin completarea formularului de inscriere de mai jos si prin achitarea primei rate.

Pentru intrebari va rugam sa sunati la numerele de telefon: 0726-351.311, 0735-552.582 si 0754-471.000

Grup de studiu

Nume, Prenume parinte

Nume, Prenume copil

Data nasterii copil

Adresa de email

Telefon

Mentiuni

Sunt de acord cu Termenii si Conditiile de participare la cursuri si cu Politica de confidentialitate.