Inscrieri pentru cursurile din toamna 2022-2023: Lista cursuri

Admiterea la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”

dsc04808 130x98 Admiterea la Liceul de Arte Plastice Nicolae TonitzaCând am luat decizia să merg la Bucureşti pentru a studia pictura, eram prin clasa a 8, la liceul din Chişinău. Am aflat de această posibilitate de la bunul meu profesor de limba română, Petru Stepan.

El a fost cel care mi-a povestit despre şcolile din România (el era din Fălticeni, dar în timpul războiului, pentru că tatăl său era preot au fost nevoiţi să se refugieze în Moldova şi aici au rămas), despre învăţământul românesc şi mai ales despre oamenii din România.

Am fost atât de impresionată de toate cele povestite, încât ardeam de nerăbdare să vină momentul în care să pot da examenele necesare pentru admitere.
Deci, eram în clasa a 8, dar aşa cum capacitatea la noi este în clasa a 9, am fost nevoită să mai aştept un an. frownie Admiterea la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza

A trecut şi a clasa a 9 cu capacitatea, cu tot, şi nu am avut la dispoziţie decât 2 săptămâni după examene să mă pregătesc pentru admiterea în România. Dar nu mai conta timpul, eram nerăbdătoare să mă ştiu la liceul “Nicolae Tonitza”. În acel an s-au oferit 3 locuri pentru acest liceu, restul de locuri erau pe undeva prin ţară, Timişoara parcă, Cluj, etc.

Venise şi ziua mult aşteptată, dar de dimineaţă am avut multe neplăceri, care cât pe ce nu mi-au rupt visul. Dosarele au fost amestecate şi al meu era pus la cei de limbă străină, examenul a avut loc în altă parte decât acolo unde se stabilise iniţial, şi multe altele, dar peste toate am trecut cu bine şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a protejat.

La finalul zilei a venit şi vestea, pe la 9 seara. S-a întâmplat totul repede, nu am avut la dispoziţie decât câte o oră şi jumătate pentru fiecare examen în parte (desen, culoare şi compoziţie).

Am fost prima pe listă şi am avut posbilitatea să îmi aleg oraşul în care vreau să merg, bineînţeles a fost Bucureştiul.

Cred că a fost cea mai fericită zi…

P.S. Tin meditatii pentru cei care isi doresc sa dea admitere la acest liceu de arta. Mai multe detalii aici.


Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Intrebari si raspunsuri

Sunt de acord cu Politica de confidentialitate.

91 Răspunsuri la “Admiterea la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza””

 1. Sterie Elena Autor:

  fiica mea este la lic.bolintineanu.A luat examenul de aptitudini la lic.Tonita,dar ii mai trbuiau cateva sutimi la media de admitere.
  Acum fiind aproape de finalul primului semestru,ma intreb daca s-ar mai putea face ceva deoarece imi este tare mila de ea.
  Toata ziua nu face altceva decat sa picteze.

  Răspunde

  Marina Reply:

  Stimată Doamna Elena!
  În primul rând, îmi pare rău pentru fiica D-voastră, mai ales că îi place foarte mult pictura.
  Să ştiţi că admiterea pentru liceul “N. Tonitza” este una destul de complicată, pentru că sunt foarte mulţi copii talentaţi şi cu adevărat buni, de aceea reuşesc să fie admişi doar cei cu note destul de mari. Nu prea am înţeles din ce mi-aţi spus, dacă fiica D-voastră a învăţat la Tonitza până în clasa a 8, inclusiv, iar după la liceul Bolintineanu?
  Dacă este aşa, atunci poate că trebuia înainte de admitere să mai discute cu unii dintre profesori de specialitate sau chiar de ce nu şi cu profesorul de atelier, care i-ar putea da multe sfaturi utile, sau să îi facă câteva corectări la lucrările ei. Poate ar fi avut mai multe şanse să fie admisă.
  În al doilea rând, se mai poate face un lucru, dar nu cred că acum, la mijlocul anului de învăţământ, ci la sfârşitul clasei a 9, să dea diferenţa, şi să fie transferată în clasa a 10 la “N. Tonitza”, cred că printre materiile care se vor da la diferenţă va fi Istoria Artei şi specialitatea (desen, culoare, compoziţie, modelaj, etc), dar mergeţi la secretariat şi veţi afla toate aceste informaţii.
  În speranţa că v-am fost de folos.
  Dacă mai aveţi întrebări, nu ezitaţi.

  Răspunde

  N.Oana Reply:

  Buna ziua,

  As vea o mare rugaminte la dumneavoastra

  daca se poate sa-mi triiteti un e-mail sau eventual sa-mi raspundeti pe site :as avea o rugaminte si aceea de a-mi enumera toate sectiile pt absolventii de clasa a 10 ce vor trece in clasa a 11 a ..profesorii nu ne-au explicat absolut nimic in legatura cu sectiile si eu una habar nu am cu ce se manaca..va rog foarte mult sa mi spunetzi cu ce se ocupa fiecare sectie si c-am ce as puteaq sa ies din asa ceva daca este de viitor sau nu ..

  va multumesc foarte mult

  cu stima si respect N. Oana

  Răspunde

  Miku Alex Reply:

  Buna, Oana..

  Uite, eu sunt eleva intr`a 10`a, si am primit zilele acestea lista cu sectiile…si ele sunt dupa cum urmeaza:

  1. Arte grafice 4 grupe a cate 9 elevi
  2. Desen Animat 1 grupa a 12 elevi
  3. Pictura 1 grupa a 10 elevi
  4. Sculptura 1 grupa a 9 elevi
  5. Ceramica 1 grupa a 9 elevi
  6. Arte Murale 1 grupa a 9 elevi
  7. Restaurare 1 grupa a 9 elevi
  8. Design Vestimentar 1 grupa a 10 elevi
  9. Arte textile 1 grupa a 10 elevi
  10. Scenografie 1 grupa a 10 elevi
  11. Arhitectura si Arte Ambientale + 12.Design Industrial => 3 grupe a cate 9 elevi

  Pentru 11 si 12 se da un examen pe la sfarsitu` anului, si in rest se intra in ordinea mediilor :)

  Sper ca ti`am fost de ajutor, toate bune,
  Alexandra.

 2. tonita Autor:

  as vrea sa ma inscriu si eu la acest liceu ce medie trebe sa am si ce probe ar trebui sa dau
  as vrea sami dati un raspuns pe id meu *** va rog frumos

  Răspunde

  Marina Reply:

  Salut!
  Din păcate nu ştiu dacă îţi pot da nişte informaţii foarte exacte despre ce medie trebuie să ai pentru a fi admisă la liceul “N. Tonitza”.
  Cu o medie cât mai mare bineînţeles există şanse mai mari de a fi admisă. Cel mai bine, dacă intenţionezi să înveţi la acest liceu, e să faci o vizită la secretariat, în primul rând; afli ce şi cum despre admitere, iar după şi o vizită prin atelierele de specialitate. Însă mai există o chestie, nu cred că fără meditaţii ai putea fi admisă, sunt puţine excepţii: foarte talentat.
  Dar cele mai complete informaţii cu siguranţă le poţi afla la secretariat.

  Răspunde

  Alexandra D. Reply:

  oke…pai!Eu una sunt din Tonitza….am intrat anul trecut in septembrie chiar prima la examenul de admitere….Pai ce stiu precis este ca pentru a intra trebuie multa munca si eforturi peste masura uneori:)dar totodata pot spune sigur ca merita toate orele si toata zilele de pregatire intensiva de dinaintea examenului!in principal clasele 5-6 au doar proba de desen si culoare(pictura),clasele 7-8 proba la desen,culoare(pictura) si volum(modelaj)…cei mai mari nush precis insa cu siguranta la cele trei se adauga istoria artei!nu ai nevoie de medii foarte mari (d.p.v. al cursurilor normale tuturor scolilor) ca sa intri in acest liceu…evident ca pentru sanse mai mari iti si trebuie o medie finala mai mare:))…anyways…eu sunt a 7-a…la noi se intra in functie de media de la examenele artistice(lucky me I had 10^^)…examenele de intrare se tin in principal la sfarsitul semestului/anului scolar sau uneori chiar exact cu o sapt. inainte de inceperea unui an scolar nou(asa a fost in cazul meu…)!Bafta tuturor ce vor ia intre si poate ne vedem la anul in liceu^^

  Răspunde

 3. elisabeta Autor:

  Cate locuri sunt anul acest pentru a intra in clasa a 9?Si media de la clasele V-VIII cat trebuie sa fie sau nu conteaza?

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna Elisabeta!

  Din pacate nu mai am nici o legatura cu acest liceu. Mi-am facut studiile acolo din clasa a IX-a pina in a XII-a si de atunci nu am mai fost pe acolo.
  Cel mai bine, mergi la secretariat, vei gasi acolo toate informatiile de care ai nevoie.

  Numai bine.

  Răspunde

 4. elisabeta Autor:

  Multumesc sper sa intru din a 5 fac desen si am dat olipiada la desen si de mult vreu sa intru acolo si sper sa intru

  Răspunde

  Marina Reply:

  Mult succes si bafta in ce ti-ai propus! :)

  Răspunde

 5. andreea Autor:

  buna.sunt pasionata de desen de cand ma stiu.am participat la f. multe concursuri(printre care si liceul tonita)si am am luat premiul 1.Sunt in clasa a 7 si chiar mi-as dori sa dau la acest liceu.profesoara mea de desen mi-a spus ca am toate sansele,pentru ca am si mediile generale foarte bune(peste 9.50) si talent.Insa,daca am luat la tezele unice pe sem 1 nota 7(la urmatoarele vor fi note mai mari) mai am sanse sa intru.Stiu ca suna aiurea:)) pt ca eu cunosc persoane care au intrat si cu media generala 7.
  Insa …pe langa toate aceste `nelamuriri`…:))…:D…ma intreb mereu daca am ceva de castigat din pictura.Inafara de prietena mea (care si ea picteaza si o sa dea cu mine la TONITZA),mama,tata si profesoara de desen ,nimeni nu prea este incantat ca vreau sa intru la liceul tonitza.Cu tot ce zic ei,eu oricum dau la acest liceu,dar as vrea sa te intreb pe tine,pentru ca ai invatat in acest liceu si…poate sti mai multe.
  Nu vreau sa se inteleaga ca este vorba de bani….chiar daca este…dar vorbesc de viitor.
  Multi mi-au spus ca acolo sunt numai drogati,c***e,si ca nu se invata bine.
  Multi mi-au spus ca nici visul pe care-l am nu prea este profitabil(vreau sa devin designer) pentru ca trebuie sa ai pile.Pentru mine oricum nu conteaza,nu am d unde sa stiu ce va urma …stiu doar ce vreu.Daca nu este prea personal…sau nustiu…uh ai obtinut ce-ti doresti din pictura?Multumesc:*

  Răspunde

  Marina Reply:

  Bună Andreea!

  Mi-a plăcut povestea ta. :)
  Din ea am extras 3 întrebări care te interesează cel mai mult. :)
  1. Dacă mai ai şanse să fii admisă la Tonitza având în vedere că ai luat note mai mici la tezele unice.
  2. Dacă merită să alegi liceul Tonitza pentru studiul artei.
  3. Şi dacă, pictor este o meserie profitabilă.

  Le voi lua pe rând.
  1. Nu vreau să te informez greşit. Cel mai bine încearcă să mergi direct la secretariat şi să vezi cum stă treaba pe bune cu admiterea, care sunt mediile de admitere în anii precedenţi. Când am dat eu, adică 9 ani în urmă, ultima medie a fost în jur de 8. Dar lucrurile se schimbă de la an la an. Aşa că e mai bine să mergi direct la liceu pentru astfel de informaţii. :)
  2. În legătură cu Liceul Tonitza aş putea să îţi spun un singur lucru. Are profesori buni şi cred că asta contează cel mai mult. Peste tot există “drogati, c***e si nu se invata bine” (te-am citat :) ), dar nu asta contează când îţi alegi o meserie sau un liceu. Contează ce vrei tu de fapt, alegerea îţi aparţine. Dacă vrei să înveţi, nu te va deranja şi împiedica nimeni, dacă nu vei vrea să înveţi vei avea mulţi “susţinători”. 😉
  3. Meseria de pictor înseamnă foarte mult efort, sacrificiu, muncă, dăruire şi răbdare. Dacă crezi că vei putea trece peste toate atunci urmează-ţi visul!
  Dacă mi-am obţinut ce-mi doresc din pictură? Acum un an, ieri, azi, am obţinut ceea ce vreau, dar pentru restul lucrurilor râvnite de mine mai am încă o viaţă. :) Probabil la sfârşit voi putea spune cu adevărat dacă am obţinut ce mi-am dorit.
  Am cochetat şi cu design-ul, dar satisfacţia mare mi-o dă pictura.
  Îţi voi spune un sfat mai ciudat. Când am ales la 5 ani să urmez pictura nu ştiam ce înseamnă asta, cum se face sau cât se câştigă, stiam că îmi place şi visul copilului de atunci a fost atât de puternic încât nici azi nu am renunţat la el…

  Răspunde

 6. andreea Autor:

  iti multumesc mult:* pentru tot.si eu am inceput sa iubesc pictura de la 4 ani,cand o vedeam pe mama ca deseneaza.ai dreptate in legatura cu tot!oricum,chiar daca am luat note mici la teze,am mediile 9 la mate si la rom…..
  Multumesc inca o data si-ti doresc succes in ceea ce faci!Imi voi urma visul ezxact cum ai facut si tu.

  Răspunde

  Marina Reply:

  Ma bucur Andreea ca am putut sa-ti fiu de folos.
  Iti doresc succes si multa perseverenta 😉

  Răspunde

  Marina Reply:

  Iti multumesc pentru urarile tale :)

  Răspunde

 7. alexandra Autor:

  vreau sati spun ca imi este foarte frica ma gandesc ca daca nu am talentul necesar si nu pot face nimic in viata dupa daca raman sau nu pot pot chiar de loc sa ma descurc
  de fel sunt puternica si luptatoare dar acuma sunt intr-o mare dilema dupa mine nu asi gasi a ma duc la alt liceu care sa ma faca sa ma simt bine :(( terog ajutama cu un sfat!!!!

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna Alexandra!
  Imi este foarte greu sa inteleg din mesajul tau care este de fapt problema ta. O sa incerc sa merg cu presupusul.
  Daca ti-e frica ca nu vei fi admisa la Tonitza atunci iti voi spune un singur lucru, pina nu incerci nu ai de unde sa stii esti sau nu admisa. Important este sa arati si sa dai la probele de examen tot ce e mai bun din tine, sa demonstrezi comisiei ca merita sa inveti la acest liceu.
  Daca esti in dubiu, sa dai sau sa nu dai la acest liceu, raspunsul este simplu, tu stii cel mai bine, nici eu, nici parintii tai, nici prietenele tale nu sunt in masura sa iti dea un sfat. Ce vrei tu de fapt in viata? Daca vrei pictura atunci mergi inainte si atingeti scopul pe care ti l-ai propus.

  Succes, sper ca ti-am fost de folos.
  Marina C.

  Răspunde

 8. maria Autor:

  buna!sunt pasionata de desen de la o varsta frageda(4-5 ani).Multe persoane mi-au spus ca am talent si ca ar trebui sa incerc ceva in domeniu.Am ales sa urmez liceul de arte plastice N.Tonitza.Asta pentru ca pe langa sfaturile parintilor eu iubesc pictura si pot spune ca decizia de a urma acest liceu am luat-o din propria initiativa.Urmeaza sa dau examenul de admitere in aceasta vara…iar aici intervine problema.Deseori ma gandesc ce s-ar intampla daca nu as lua examenul.Stiu ca sunt foarte pesimista:D.Ma pregatesc de aproape un an(ma refer aici la meditatii).iar profesorul spune ca am facut progrese foarte mari,ca sigur o sa iau examenul,ca sunt un copil talentat.In ciuda acestor incurajari ramane totusi o urma de indoiala.Tu ai trecut deja prin asta…crezi ca ar trebui sa am mai multa incredere in mine??

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna Maria! Cu totii trecem prin aceste momente de indoiala si este firesc sa iti fie teama ca nu vei reusi. Orice om normal are emotii de acest gen.

  Important este sa te aduni cu gandurile, sa fii foate pregatita si sa infrunti acest examen :) Increderea nu trebuie sa moara niciodata. 😉

  Răspunde

  Alexandra D. Reply:

  Din experienta proprie stiu precis prin ce treci…aceasta teama este fireasca si cu siguranta nu trebuie sa te dea inapoi si sa iti dea curajul sa spui ca sigur intri pentru ca meriti!Cu siguranta profesorul cu care faci pregatire nu are nici un motiv ca sa te minta iar asta sincer ar trebui sa te ambitioneze!si chiar sa presupunem ca nu intri…nu ar fi sfarsitul lumii!mai exista sanse si sincer nu cred ca na-i intra din lipsa de talent ci din pricina altor persoane “foarte influente ce stiu sa influenteze”(asta ca sa-l citez pe un profesor de-al meu:))^^).Stai linisti-ta si incearca sa te distrezi in timp ce lucrezi!daca-ti va face placere in acel moment sa lucrezi…atunci crede-ma ca nu vei avea cale de intoarcere:CU SIGURANTA INTRI IN LICEUL DE ARTE PLASTICE “NICOLAE TONITZA”^^multa bafta si …Don’t foeget to have lots of fun while drawing:*

  Răspunde

  Alexandra D. Reply:

  scz scz….in al 2-lea rand in loc de “ci” am scris “si”……ideea suna ceva gen:”ci sa iti dea curajul sa…..”sry for the mistake:(^^

  Răspunde

 9. maria Autor:

  multumesc pentru sfaturile tale!!!!

  Răspunde

  Marina Reply:

  Nu ai pentru ce! Iti doresc mult succes si sa reusesti :)

  Răspunde

 10. Laura Autor:

  Buna…Deci am citit ce sa vorbit pe aici si am si eu o intrebare…La liceul Tonitza daca ai o medie in jur de 8 este sansa sa fi admis???

  Merci si astept raspuns cat mai repede ^__^

  Răspunde

  Marina Reply:

  Salut Laura!

  Cum am spus si celorlalte fete, cel mai bine este sa mergi la secretariat, acolo vei gasi informatii care iti vor lamuri toate nedumeririle si intrebarile tale. 😉

  Mult succes. :)

  Răspunde

 11. Veronica Autor:

  Buna ziua,

  Va deranjez cu o intrebare: am o fetita care trece in cls.a V-a si iubeste foarte mult arta. Toata ziua deseneaza si picteaza. Eu nu imi dau seama cat este de talentata dar as dori sa o inscriu la Lic.Tonitza. S invatatoarea mi-a recomandat acest lucru. Pt. inscrierea in cls.a v-a am inteles ca se va da un examen. Este nevoie de meditator inainte?

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna ziua D-na Veronica!

  Este foarte bine ca pe fiica d-voastra o pasioneaza desenul. Intr-adevar pentru a fi admis in casa a V la liceul N. Tonitza trebuie sa dai examene de admitere.

  Eu consider ca pana si un om talentat are nevoie de o mica cizelare si asta o poate face doar un profesor. Sa iti arate calea corecta pe care sa mergi.

  Va urez ca fiica d-voastra sa reuseasca. :)

  Răspunde

 12. Raelle Autor:

  Ma intreb daca inafara de profilul “Pictura” este si arhitectura,fiindca eu vin tot de la un liceu de arte dar cu specific in acest domeniu si as vrea din cls a 11 a sa ma transfer la aTonitza:)
  un mic sfat(cu toate ca am citit destul pe acest blog-foarte utile)

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna Raelle! :)
  Imi cer scuze pentru un raspuns atat de tarziu, dar sarbatorile mi-au ocupat tot timpul. :)
  La liceul Tonitza nu exista profilul arhitectura, exista in Bucuresti un liceu special de arhitectura. Dar la Tonitza gasesti pe langa pictura, sectia de design, proiectare ambientala, etc.

  Toate cele bune. :)

  Răspunde

 13. adelina Autor:

  Am si eu o intrebare:). Mi-as dori sa intru la liceul N.Tonitza din clasa a9-a, insa nu am foarte mult talent la desen desi imi place aceasta materie. Am vreo sansa sa intru la N.Tonitza daca fac meditatii? Tin sa precizez ca mediile mele generale au fost pana acum peste 9.45.:)
  Toate cele bune.:)

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna Adelina! :)

  Cu totii avem sanse sa fim elevi ai acestui liceu, acum depinde cat de mult iti doresti acest lucru, acest aspect se va reflecta in lucrarile tale de admitere. :)

  Bineinteles, meditatiile sunt un mare plus pentru a putea stapani mai bine notiunile de tehnica picturala si desen, dar nu iti asigura un loc la liceu. 😉

  Asa ca, tu incearca, incercarea vina n-are. In felul acesta iti vei da seama la ce nivel te afli, daca nu vei fi admisa.

  Eu iti doresc sa iti duci visul pana la capat si sa ne anunti de reusita ta. :)

  Răspunde

 14. lulu Autor:

  scuze..nu vreau sa fiu rautacioasa dar deja liceul asta este peste jumatate plin cu persoane care nu au ce cauta in el, asa ca ideal ar fi sa vrei sa intri cu gandul sa faci treaba si nu pentru ca este la moda acum sa fii la Tonitza.nivelul este extrem de scazut , iar majoritatea profesorilor nu-si mai dau interesul+ nici cu mare cultura generala nu ramai[decat daca inveti separat].Atmosfera este cam asa..plin de personaje cu fite gratuite, in sensul ca nu sunt justificate de absolut nimic …la specialitate cine vrea sa afle cate ceva trebuie sa traga profesorul de limba [nu toti profesorii sunt asa-adica sunt majoritatea, dar mai sunt si unii care ies din categoria asta, care chiar isi petrec mai mult timp in clasa/explicandu-ti]….acum probabil ca am speriat toti copiii seriosi si nu as vrea asta…poti reusi sa faci ceva aici totusi , numai ca trebuie mai mult efort depus…….asta pentru cei care se intreaba cum e la tonitza si daca se intra greu…..nu se intra greu …trebuie sa fii doar prea pe langa ca sa nu intri- o natura statica si o compozitie cu personaje- din mai se afisaza probabil pe undeva- cand si in ce consta admiterea…..asadar,noroc

  Răspunde

 15. silvia Autor:

  am citit majoritatea raspunsurilor voastre, insa nici unul nu a fost mai exact. majoritatea a facut trimitere la secretariatul liceului. doresc si eu sa stiu ce s-a dat mai exact la proba eliminatorie, cum a decurs examenul si in ce a constat si nu in ultimul rind media de admitere, eventual ultima. daca este posibil. multumesc

  Răspunde

 16. ioana Autor:

  buna.sunt ioana si sunt in clasa a 7a .as vrea ca dupa cls 8a sa merg la tonitza.sunt talentata si imi place fosrte mult sa pictez pe panza si sa desenez in creion…vreau sa stiu
  daca cu o medie generala pe primul semestru de 9,30 se poate intra la acest liceu?…
  doresc sa devin designer de interioare si exterioare pentru ca imi place fosrte mult…dar voi putea deveni un designer …daca urmez acest liceu? toata lumea imi spune ca nu este asa frumos s bine la acest liceu dar eu vreau sa imi indeplinesc visul…

  Răspunde

 17. Johny Cash Autor:

  ba prietenasi, nu mai intrebatzi atata daca se poate sa mergeti la tonitza, daca aveti calitatile necesare.. etc. daca esti talentat si te tine du-te si fara meditator si tot iei. Ce dreacu intrebati atata daca o sa iau, daca se poate . du-te si intreaba . Ioana, daca esti talentata la pictura intrii si cu media 7.

  Răspunde

 18. Johny Cash Autor:

  mai bine invatati particular prietenasi, la tonitza e plin de drogatzi si oameni infectzi. toti terminatii, si aia care au putin talent se cred bosi si ei sunt pielea ***.

  Răspunde

 19. Malina Autor:

  Buna,Marina!Ma numesc Malina si am 11(implinesc 12 in iunie).Am o mare dilema:Sunt la Liceul Gheorghe Lazar,si vreau sa urmez pictura deoarece lumea imi spune ca sunt talentata,iar mama mea este artist plastic(si ea a urmat acest liceu).Insa,eu deabea am aflat ca exista cls a5a la liceul tonitza(ieri).Crezi ca daca iau meditatii de pe acum(pana peste o luna sau cand va fi examenul) voi reusi sa intru?

  Răspunde

 20. andreea Autor:

  eu sunt in tonitza si tin sa va anunt ca nu e chiar asa scum auziti de afara.. ca sunt dorgati.. ca nu se invata.. eu zic sa veniti si sa va convingeti singuri.. profesorii tin foarte mult sa invatam pentru ca avem destul de putine orede cultura generala.. si acelea deabia ocupa programa si noi trebuie sa plecam cu ceva din liceu.orele de atelier.. se fac foarte.. bine.. si tin sa specific ca toti profesorii sunt foarte buni:)..nu stiti voi cat ne sustin profesorii si ne indeamna spre lucruri noi.. spre tehnici noi etc..asa ca nu va mai dati cu presupusul despre tonitza

  Răspunde

  Johny Cash Reply:

  =))”profesorii tin foarte mult sa invatam?”…de ce minti in halu’ asta? :))))

  Răspunde

  Johny Cash Reply:

  daca tu esti din tonitza si nu ai tangente cu creaturile de oameni de acolo,cu diferitele specimene =)) asta nu inseamna ca nu sunt..e chiar full de asa ceva

  Răspunde

 21. Marina Autor:

  Buna..!..imi place foarte mult sa desenez..ador desenul…si visul meu este de a devenii creatoare de benzi desenate…(sunt clasa a VI-a) dar eu desenez mai mult din creion..si am auzit ca acolo se invata doar pictura nu si desen din creion…as vrea sa va intreb..daca este adevarat? …

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna Marina! 😀

  Ma bucur ca ai o pasiune atat de mare pentru desen. :)
  Legat de visul tau de a deveni creatoare de benzi desenate, iti pot da o veste buna, liceul Tonitza are specializarea aceasta, Desen Animat. :)

  Cel mai bine mergi la secretariat si afla ce examene de admitere se dau pentru aceasta sectie, eu am avut colegi care au ales Desen Animat. :)

  Mult succes. :)

  Răspunde

  Marina Reply:

  Iti multumesc din suflet pentru raspuns!

  Răspunde

 22. Johny Cash Autor:

  ba prietenasi,cel mai de rahaos liceu,tonitza.Unde poti sa te strici,te influeneaza o gramada pe persoane nu neaparat drogate,dar oricum,the poit is ca te strici.Si profesorii,tin pe dracu’ la tine.E o profesoara a dracu de istoria artei la tonitza,care e jegoasa rau.iei 1,1 iti trece.Nu asta e chestia,dar the point is ca nu se merita.Faci frumos meditatii in particular si asta este.Iauzea la Andreea,profesorii tin mult sa invatam =))))! de unde ai mai bagat-o si pe asta? =))

  Răspunde

  Marina Reply:

  Te contrazic in legatura cu profesoara de Istoria Artei, D-na Buliga…
  ASculta-ma si tine minte, vei intelege importanta ei si sitemul ei de predare, invatare, notare, abia dupa ce termini liceul si intri la facultate… 😉

  Cat am fost in liceu, nu am acceptat-o deloc, chiar daca aveam numai 9 si 10 la ea… (visam si noapte Istoria Artei), dar acum imi dau seama cat de importanta a fost in viata mea si ii multumesc pentru tot. :)

  Răspunde

  Coriiina. xD Reply:

  Johnt Cash . : Ce esti asa de revoltat? :/ Poate n-ai intrat in Tonitza de tot stai pe acest site si comentezi la adresa liceului,care,btw e un liceu EXTREM de bun . :/ E adevarat,nu ai prea mari sanse sa iesi cineva din acest liceu,insa… :/ E un liceu bun. Foarte bun . Si de abia astept sa dau examenul de admitere anul acesta. Good luck . :)

  Răspunde

 23. Saya Dark Autor:

  Buna. Sunt din Buzau si acum sunt clasa a 8a. Deci trebuie sa intru la liceu. Si am posibilitatea sa merg la Liceul N. Tonitza si credema ca o sa o fac :)) Medie eu zic ca am, si sunt din cls 1 la Lic de Arta din Buzau deci am totusi o pregatire.
  As vrea sa stiu: sectiile sunt (la fel ca aici) arte plastice, arhitectura, teatru si muzica? In ce constau probele la arte plastice? Probele se dau acum…. pe 16 – 18? in Iunie ma refer. Si as vrea sa mai stiu si un numar de telefon al scolii si adresa exacta. Eu am gasit un numar pe internet (021/3145529) e bun? Te rog sa imi raspunzi 😀

  Multumesc,
  Saya

  Răspunde

 24. Marina Autor:

  Comentariile au fost inchise, deoarece cursul discutiei a inceput sa devieze foarte mult de la latura biografica a acestui articol.

  Răspunde

 25. Diana Neacsu Autor:

  Buna.Ma numesc Diana si sunt in clasa a 9-a.Eu am dat testele de aptitudini si le-am luat dar imi mai lipseau cateva sutimi si as vrea,daca puteti sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa ma transer.Sincer nu ma vad facand altceva decat sa desenez si pictez.Daca ati fi draguti sa-mi raspundeti si sa-mi da-ti niste sfaturi v-as fi recunoscatoare.
  Pupici.

  Răspunde

 26. Carmen Autor:

  Ca sa pot intra la liceul Tomitza trebuie sa o proba ? conteaza media? sii daca ar conta cu cat as putea intra?

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna Carmen,

  In ce clasa esti acum?
  In orice an ai veni trebuie sa dai admiterea.
  Conteaza media.

  Te sfatuiesc sa suni la secretariatul liceului pentru mai multe informatii.

  Marina C.

  Răspunde

  Carmen Reply:

  a 7-a Stiu ca mai am un an dar trebuie sa ma informez ca sa stiu ce pot sa fac de acum inainte 😀 si daca imi puteti spune si media exacta cu care as putea intra m-ar ajuta mult .

  Răspunde

  Marina Reply:

  Am inteles. Vrei sa dai admiterea la anul viitor.

  Anul acesta au fost urmatoarele examene:
  – desen (natura statica cu 3 obiecte)
  – culoare (compozitie dinamica, tema “olimpiada”)

  Nu as putea sa iti spun cu exactitate ultima media cu care se poate intra, foarte mult depinde de cate locuri vor fi la anul viitor, cati concurenti. Dar, conteaza sa obtii note cat mai mari la examenul de desen si culoare. Din cate am vazut anul acesta, trebuie sa fie note peste 8.5.

  Ponderea cea mai mare (75% din media finala) in nota finala o are examenul de desen si cel de culoare.

  In fotografiile din legaturile de mai jos, vei gasi un exemplu de natura statica care poate fi la examenul de desen:
  http://www.marinacapatina.com/cursuri/740-invatam-arta.html
  http://www.marinacapatina.com/blog/761-primele-succese-notabile-cursurile-arta.html

  Succes!

  Marina C.

 27. Carmen Autor:

  multumesc mult pentru informatii 😀 o sa ma ajute ultima intrebare. Daca as avea media sub opt gen 7.70 .. sau 8.20 cam asa sunt putine sanse sa nu intru?

  Răspunde

  Marina Reply:

  Din pacate, este o medie putin cam mica si exista posibilitatea sa nu fii admisa.
  Trebuie sa iei note cat mai mari la cele doua examene.

  ps: In aceasta perioada sunt afisate rezultatele celor care au dat admiterea anul acesta. Poti trece pe la liceu si sa te uiti pe rezultatele lor.

  Marina C.

  Răspunde

 28. Alina Autor:

  Buna.
  Si eu sunt foarte pasionata de desen si imi doresc enorm sa intru la Tonitza. Media nu cred ca e o problema,pana acum am avut peste 9,55 .[Sunt clasa a 7-a]Dar nu prea cochetez eu cu pictatul.Cel mai bine ma descurc in creion si asta imi si place cel mai mult,dar nu cred ca voi reusi fara un meditator.
  Daca iti da proba cu natura statica la partea de desen iti va pune in fata si un model,nu?
  Si la ‘Istoria Artei’ inveti despre mari pictori si lucruri care au marcat istoria artei de-alungul anilor?
  Astept raspuns :* .

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna Alina,

  Sunt doua examene de admitere: DESEN si CULOARE.

  La Desen aveti o natura statica cu 3 obiecte (ulcior, fruct si o figura geometrica), aceasta natura statica este in sala, adica o aveti in fata voastra.

  La Culoare se da o tema, cu anumite cerinte (contraste, tipuri de compozitie, etc), pe care trebuie sa o respectati.

  Intr-adevar, fara o pregatire buna este foarte greu sa te prezinti bine la examene. Practic dati admiterea impreuna cu copiii care sunt din clasa a 5-a in Tonitza si trebuie sa va prezentati la un nivel cel putin identic. Dar nimic nu este imposibil.

  La admiterea de anul acesta, am avut 3 copii din afara Liceului Tonitza, care au tratat intr-un mod foarte serios orele de meditatii, au fost atenti, au muncit mult, astfel la examene au luat note mari si au fost admisi.

  La Istoria Artei se invata mult mai mult decat “mari pictori”.

  Marina C.

  Răspunde

 29. Nicolle Autor:

  Buna,

  Sunt interesata de sectia Design de interior si a-si vrea sa intru la accest liceu. Dupa cate am inteles se da admitere pt DESEN si CULOAE. Puteti fi mai explicita in legatura cu “CULOARE”. ce se da mai exact?

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna seara Nicolle,

  La Culoare se da o tema (anul acesta a fost “Olimpiada), cu anumite cerinte (contraste, tipuri de compozitie, numar personaje, etc), pe care trebuie sa le respectati.

  Marina C,

  Răspunde

 30. Bibita Autor:

  Buna Marina,
  Fata mea vrea sa incerce sa intre la Tonitza, in clasa a VII-a, anul acesta – ne-am inscris pe ultima suta de metri si am aflat ca va sustine examen din desen, culoare si modelaj. Pentru ca ne-am hotarat asa de tarziu, nu am facut nici un fel de pregatire, insa, ne-ar fi de mare ajutor o idee despre modelaj… cam in ce consta acesta. Deja este foarte panicata si nici nu avem timp pentru meditatii – teoretic, examenul va urma in numai cateva zile. Este un copil talentat si destept, insa, pentru ca nu a urmat o scoala de profil, o sperie acum gandul ca ar putea sa nu se descurce deloc cu aceste probe.
  Multumesc mult,
  Bibita

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna seara Bibita,

  La examenul de modelaj, de obicei, se cere copia unui crin, este un basso-relief* format dintr-o placa de ~1.5 cm grosime, pe care se modeleaza un crin cu 3 petale.

  Trebuie sa urmareasca volumele si formele. Se lucreaza in lut, care, cel mai probabil, va fi oferit de catre Liceu.

  Ii doresc mult succes la examene!

  * definitie basso-relief http://dictionar-arta.artspace.ro/basorelief.html

  O seara placuta,
  Marina.

  Răspunde

  Bibita Reply:

  Multumesc mult, Marina!
  A mai capatat putina incredere :-).
  Fiica mea isi doreste foarte mult sa reuseasca si sper din tot sufletul ca visul ei sa se implineasca.
  O seara frumoasa si mult succes!
  Bibita

  Răspunde

  Bibita Reply:

  Buna seara Marina,
  S-au sustinut diferentele la Tonitza (pentru clasa a 7-a, au fost 3 probe destul de grele: desen, culoare si modelaj), pentru copiii care au dorit transferul, de la alte institutii de invatamant. Din pacate, noi nu am reusit – sunt extrem de dezamagita – nu de felul cum s-a descurcat copilul meu ci pentru alte motive care, din respect pentru blogul tau, nu vreau sa le detaliez aici. Insa, am vrut sa-ti multumesc pentru cele cateva detalii pe care ni le-ai dat referitor la modelaj – desi basorelieful a fost o anume frunza si, desi a fost complicat, necesitand cateva ore bune de lucru, fiica mea a luat nota 10. Fara o pregatire prealabila, fara experienta – doar cu o seara de exercitiu, pe baza explicatiilor tale. Multumesc mult!
  Daca reuseste sa treaca peste acest moment (dezamagirea este extrem de mare) as dori sa o inscriu la cursurile tale de pictura (are 12 ani) – poate va dori totusi sa-si dezvolte talentul, chiar daca nu a reusit sa intre la Tonitza.
  Mult succes,
  Bibita

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna seara Bibita,

  Regret faptul ca fiica ta nu a reusit sa intre la liceul Tonitza. Dar, acest eveniment nu trebuie privit ca un esec, ci mai degraba ca o experienta din care a invatat ceva.

  Mai poate incerca la anul viitor sau atunci cand va termina clasa a 8-a.
  Desi a pierdut acum o batalie, nu inseamna ca a pierdut si razboiul. Daca vrea sa studieze la arte, trebuie sa persevereze si sa continue sa isi cultive talentul.

  Intr-adevar, nivelul de dificultate al examenelor este mare si necesita o pregatire anterioara serioasa (in special, pentru disciplinele Desen si Culoare). De exemplu, pentru admiterea la studii liceale participa si copiii care studiza la Tonitza din clasa a 5-a si practic elevii de la alte institutii de invatamant trebuie sa se prezinte la acelasi nivel, de pregatire. Faptul ca a primit nota 10 la examenul de modelaj este o premisa buna pentru a continua acest drum.

  Din 22 septembrie incep cursurile de pictura si desen, nivel incepator. Este o ocazie sa isi construiasca o baza buna si sa putem evalua aptitudinile pe care le are.

  Mai multe detalii poti gasi aici: http://www.marinacapatina.com/cursuri/932-inscrieri-cursuri-pictura-copii-10-14-ani-sesiune-toamna-2012.html

  O seara placuta,
  Marina.

 31. Iris Autor:

  Buna!

  Eu locuiesc in Alexandria, un oras localizat cam pe langa Bucuresti. Imi place foarte mult sa desenez, evident, si nu-mi pot imagina cum ar fi sa traiesc fara sa creez ceva. Sunt clasa a VIII-a si incerc sa-mi dau seama daca merita mutarea, schimbarea orasului, etc.

  In ce constau cursurile la Tonitza? Stiu ca depind de sectie, dar nu sunt hotarata deloc in aceasta privinta. Mi-ar placea sa merg la Desen Animat, chiar foarte mult, pentru ca asa pot sa imbin cele doua mari pasiuni ale mele, scrisul si desenul, intr-o singura ocupatie, benzile desenate. Dar pe de alta parte, parintii mei vor sa merg spre arhitectura, design interior, sau ceva din care sa castig bani -__-“(am mare noroc ca i-am convins cu desenul, ca ei voiau sa ma dea la medicina :((() Ma rog, nu asta-i problema, cu ei o sa ma descurc, cred ca pot sa iau si examenul de admitere, cu ceva meditatie, si am media mare.

  Problema mea este urmatoarea: Sunt cursuri bune la Toniza, care sa ma ajute sa devin un artist bun, sau sunt chestii pe care pot sa le invat si singura, prin meditatie, acasa? Am posibilitatea sa ma inscriu la un liceu normal in orasul meu, dar nu stiu daca doar prin meditatie, pe parcursul claselor IX-XII voi putea invata de-aici cat un elev de la Tonitza.

  Răspunde

  ALEXANDRA Reply:

  Buna Iris,

  Eu sunt o fosta eleva a liceului N. Tonitza (sectia Design Vestimentar , promotia 2009)si consider ca, daca esti atrasa de arta (in general ) , ai talent si posibiliatea sa te muti in bucuresti pentru a urma acest liceu , nu ezita, nu ai numic de pierdut. O sa ai multe de invatat pentru ca sunt profesori foarte buni. Este adevarat ca vei avea un program destul de incarcat , 2 zile de atelier /cate 7-8 ore si 3 zile de cultura generala (materiile de la un liceu obisnuit + istoria artelor) si doua probe eliminatorii destul de grele, dar merita sa incerci. Cu putina perseverenta vei reusi .
  Sper sa iei decizia potrivita pentru tine.

  Răspunde

 32. Drinceanu Marius Autor:

  Cine ma poate ajuta cu detalii pt.inscrierea in clasa a-V-ala liceul N.Tonitza?

  Răspunde

  Ioana Popescu Reply:

  Si eu caut detalii de cateva luni bune pe internet, insa nu gasesc decat despre inscrierea in clasa a IX a. Daca ati aflat ceva dati-mi si mie de stire. Multumesc frumos!
  Cred ca singura modalitate care ne ramane este sa mergem la secretariat.

  Răspunde

 33. Cristina Autor:

  Buna seara!Eu ma numesc Cristina,am 14 ani, sunt clasa a 8a sunt la o scoala din sectorul 6 si as vrea tare mult sa intru la liceul de arte N.Tonita.As vrea sa aflu mai mult detalii despre admiterea la liceu.Cu ce medie s-a intrat anul acesta in 2012?Eu stau cam departe prin Drumul Taberii si nu cred ca as putea ajunge acolo doar pt a ma interesa si as vrea sa ma ajutati Dumneavoastra.Eu de la 4 ani desenez dar mai mult in creion.Schite,portrete etc.Nu am avut posibilitatea sa merg la un curs de initiere si m-am ajutat de calculator pt a desena imagini.Va multumesc si va urez o seara placuta.:)

  Răspunde

 34. Ana Elena Autor:

  Heii
  Am o intrebare:Cu ce medii se intra??Nu stiu..chiar am nevoie de raspunsuri,chiar nu stiu unde sa caut..sunt abea clasa a 7-a si vreau sa intru la liceul acesta,iubesc din toata inima arta,tot ce e legat de arta!!!Imi doresc din rasputeri sa pot intra la liceul acesta!!Astept cu sufletul la gura raspunsurile!!!
  All I want for Christmas is ,,Nicolae Tonitza”!!!

  Răspunde

 35. bechiu monica bianca Autor:

  Buna, eu sunt Bianca și sunt din județul Brăila localitatea Ianca și îmi place foarte mult sa pictez sunt clasa a VII-a, dar am luat-o de pe acum sa aflu la ce licee ma pot înscrie. Dar, mama mea ma sfătuit sa ma interesez de acest liceu, deoarece a constatat ca am talent la desen. Eu as vrea sa va întreb “cu ce medie se intra la acest liceu?”

  Răspunde

 36. georgetaflorea Autor:

  fetita mea vrea sa mearga in clasa a V a la toniza, in ce consta admiterea si care ar trebui sa fie pregatirea inainte de examen!!va multumesc

  Răspunde

  Marina Reply:

  Buna seara,

  Fetita dvs trebuie sa sustina doua examene de admitere (desen si culoare).

  Desen: ulcior si fruct/leguma. Constructie si valoratie
  Culoare: tema propusa in ziua examenului

  Toate cele bune,
  Marina C.

  Răspunde

  georgetaflorea Reply:

  va multumesc frumos pentru raspuns!!

  Răspunde

 37. anytza Autor:

  eu sunt din craiova sunt in cls a 7-a si m-am gandit sa dau la n. tonitza in cls a 9-a…credeti ca se poate , avand in vedere ca nu sunt din bucuresti?cum este la nicolae tonitza?sunt profesori buni/intelegatori?:D din cls a 11 am inteles ca iti alegi o sectie la care vrei sa mergi

  Răspunde

 38. Carmen Autor:

  Care este media de admitere pentru liceu tonitza?

  Răspunde

 39. Adriana.M Autor:

  Buna! Imi place sa desenez , am participat si la cateva concursuri unde tin sa mentionez ca am avut rezultate bune, acum sunt clasa a 7-a si multe persoane mi-au spus ca am talent la desen si char mi-au recomandat sa urmez liceul N.Tonitza. Pt. a ma pregati mai bine pt examen, o profesoara din scoala mea mi-a recomandat sa ma mut in clasa a 8-a la acest liceu.Aici as vrea sa stiu ce probe sunt si ce timp este alocat, daca se invata bine si daca sunt profesori buni , daca se merita sa intru la acest liceu . Am medii peste 9.70. Daca ma mut in clasa a 8-a aici , trebuie sa dau vreo proba ? Multumes anticipat ! :)

  Răspunde

 40. Jabin Autor:

  Buna ziua !Sunt clasa aVIII-a si as dori sa dau la liceul ,,NICOLAE TONITZA”. Neavand nicio pregatire in ceea ce priveste arta picturii (in schimb, din punctul domnului profesor de desen si a celorlalti din jurul meu am talent), as dori sa va intreb daca m-as putea prezenta cu cateva din lucrarile mele realizate pana acum dumneavoastra,dandu-mi un sfat.Va multumesc!

  Răspunde

 41. Milena Autor:

  Buna! Am si eu o mica (defapt mai mare) problema. In primul rand, sunt a 8 a si vreau sa intru la Tonita. Am media generala pana acum de 9.97. Toti colegii imi spun ca am talent la desen si mai mereu ma gasesti desenand. Problema mea este urmatoarea: Nu am facut mediatii si pana acum nu am avut o profesoara de desen care sa isi tina ora adecvat. Pe scurt tot ce stiu este din propria informare. In ciuda faptului ca toti imi spun ca ar trebui sa dau la Tonita si ca invat singura istoria artei in paralel cu scoala, nu sunt sigura daca sa dau testul de admitere. Stiu, probabil imi vei spune ca nu am nimic de pierdut… Dar defapt am. Stiu engleza foarte bine si ma tenta si ideea de liceu bilingv. Problema este ca testele se suprapun si trebuie sa aleg doar o sansa. Daca merg pe bilingv stiu sigur ca am sanse. Daaaaaaar eu prefer de o mie de ori Tonita. In situatia in care ma aflu, merita sa ma risc cu Tonita? :/

  Răspunde

 42. maria Autor:

  Hey! Sunt clasa a 8-a, si am inceput sa ma gandesc serios si la posibilitatea de a da la arte, pentru ca, de mica mi-a placut sa pictez, iar mama m-a dat sa fac pictura la 7 ani, ajungand sa am 5 ani e pictura si 3 de grafica. Si desi la noi in tara nu pare o posibilitate, eu asta ma vad facand si peste 20 de ani. Vreau sa te intreb, din moment ce tu ai venit din Moldova, as avea vreo sansa sa intru la liceu, daca eu sunt din Bihor… pentru ca ma gandesc ca nu m-ar lua asa de tare in considerare, locuind intr-un oras, mai indepartat (Oradea). Si de asemenea as mai vrea sa stiu si daca, exista gen un fel de camin, sau asa… pentru ca desi mama mea are o prietena in Bucuresti, eu as prefera sa stau la camin

  Răspunde

 43. Alina Autor:

  Buna! Am vazut in comentarii ca spuneai ceva despre un liceu special pentru arhitectura. Eu sunt clasa a 7-a acum si imi doresc foarte mult sa fac arhitectura, nu stiu de ce, doar ca simt ca ma atrage foarte mult domeniul acesta asa ca m-am gandit ca ar fi bine sa merg la tonitza, dar cititnd ce spui tu si alti oameni despre liceu, parca nu e tocmai ce caut eu + plus ca nu am cine stie ce talent. Ai putea sa-mi spui despre ce liceu vorbeai? Sper sa fie in Bucuresti si daca poti sa-mi dai cateva informatii adica eu caut ceva unde sa nu se faca prea multa romana si matematica, dar mai ales romana :) si cu ce medie se intra?

  Răspunde

 44. Gabi Autor:

  Mai exact care este media care îmi trebuie ca sa pot sa intru la acest liceu ?

  Răspunde

 45. 0764218217 Autor:

  Cum pot afla rezultatele pentru clasa a11a,la repartizarea pe sectii

  Răspunde

 46. 0764218217 Autor:

  Cum pot afla rezultatele pentru clasa a11a,la repartizarea pe sectii
  Cu multumiri

  Răspunde

 47. Elena Autor:

  Am si eu o întrebare ba rog!am un nepot care e in primul an de liceu..dar in America..este la un liceu de arta fotografică…daca vine in tara se poate inscrie la acest lucru?sau este un altul cu acest specific?va mulțumesc

  Răspunde

 48. Lily Autor:

  Buna dimineata!
  Sunt in clasa a 8-a si intr-o saptamana o sa dau examenele de admitere.
  Problema mea e ca m-am decis mult prea tarziu si nu am facut nici un fel de mediatii inainte. Pictura nu a fost niciodata punctul meu forte si nu prea am pictat mult, neavand multa experienta. Credeti ca am vreo sansa sa intru?
  De 4 ani am inceput sa desenez serios (desenez de pe la 5-6 ani) “stilul” meu fiind semirealistic. Este mai apreciata pictura de la proba de creativitate daca este realistica si anatomia personajelor foarte buna?)

  Multumesc pentru timpul acordat! -Lily

  Răspunde

  mimi Reply:

  ai luat examenul? multumesc

  Răspunde

 49. Anna Covaci Autor:

  Bună ziua,
  Aș vrea să vă întreb cu ce trebuie să mă pregătesc pentru a lu-a examenul de trecere în a VI a,deoarece nu am fost la școala asta până acum și de-asta aș vrea să știu cu ce să mă pregătesc.

  Răspunde

 50. Gogor Wilhelmine Autor:

  Bună ziua As dori c a fiica mea sa urmeze cursurile de desen. MENTIONEZ ca în prezent este în clasa a 4 a, 11 ani aproape. Doresc sa se pregătească pentru înscriere la liceu N Tonitza începând cu cl a 5a. Va rog frumos să-mi spuneți când poate începe cursul și dacă se pot face ore și în weekend. Va mulțumesc

  Răspunde

 51. Serban Daniela Autor:

  Buna Ziua, fiica mea este eleva in calasa a IX a si ar dor sa se transfere la liceul Toniza , care sunt conditiile ? Media de examen a fost 9.30 .

  Multumesc

  Răspunde