Am inceput inscrierile pentru cursurile de arta: Lista cursuri

Despre noi

Expo Debut2023 Marina Capatina 01355 250x167 Despre noiAcademia de Arte “Marina Capatina” este rezultatul viziunii unui om, a vietii unui om, la care au aderat si s-au dedicat si alti oameni, este rezultatul continuitatii, a drumului spre perfectiune, spre a promova arta, cultura si educatia, fara teama de greu si de imposibil, dedicati sa creeze o noua generatie, in cel mai sincer, corect, creativ si profesionist mod, dedicati unui drum de exceptie al carui limita este doar infinitul parcurs sub deja cunoscutul si confirmatul slogan din ultimii 11 ani – “Descopera excelenta in arta”.

In ultimii 11 ani s-au obtinut rezultate record atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ. La cursuri s-au creat zeci de mii de lucrari care sa respecte cele mai inalte standarde in arta. Mii de copii si parinti au fost si sunt multumiti de rezultatele de exceptie obtinute la cursuri inca de la primele sedinte. S-a depus un efort enorm. S-a perfectionat programul unic de studiu. S-a imbunatatit in mod constant metodologia de predare, selectie si pregatire lectori.

marina thumbnail 2 187x187 Despre noiGradul de perfectionare a ajuns la un nivel unic, incat studentii sunt pregatiti cu rezultate garantate atat la cursuri, cat si pentru admitere la orice facultate din afara tarii. Astfel Academia de Arta “Marina Capatina” a ajuns sa fie unul dintre cele mai cunoscute nume din educatia in arta contemporana, atat in Romania, cati si in afara tarii, unde studentii nostri ne reprezinta atat pe noi, cat si Romania la cel mai inalt nivel. La crearea scolii au participat si participa oameni unici, care cred in ceea ce facem si ale caror abilitati si cunostinte au fost esentiale pentru a crea o scoala unica.

La momentul de fata, Academia de Arte “Marina Capatina”, prin rezultatele obtinute, este cea mai buna academie de arte din mediul privat si avem studenti din toate colturile lumii. Rezultatele obtinute la cursuri si evenimentele organizate din seria “DEBUT”, sunt prezentate public pe acest site. Inca de la inceput am fost transparenti, onesti si corecti in relatia cu copiii si parintii.

In final, ca sa cunoasteti si mai bine Academia de Arte “Marina Capatina”, trebuie sa cunoasteti omul. O parte din om, poate fi gasita intr-un fragment din biografia fondatoarei, excelenta sa Marina Capatina:
marina 6 ani 107x187 Despre noi
Studiez pictura inca de la 6 ani. A fost dragoste la prima vedere … sau mai bine spus la prima linie trasata pe foaie cu creionul. Pe parcursul ultimilor 34 ani, pentru mine arta nu este doar o meserie, este viata mea … este universul meu in care invit cateodata si alte persoane, dar doar daca cunosc ce inseamna arta autentica sau cel putin doresc sa-si dezvolte un gust rafinat si doresc sa se detaseze de o lume banala, plina de prost gust, falsitate si necunoastere. Consider ca arta este “urmatorul nivel” si asa trebuie sa ramana, un loc vizibil tuturor, dar accesibil doar unora cu mintea si inima deschisa.

marina olimpiada arte vizuale constanta 2003 127x187 Despre noiAm avut noroc. Am avut alaturi de mine poate cei mai exceptionali dascali care m-au invatat tot ce au stiut, care s-au sacrificat alaturi de mine si care m-au ajutat sa ma definesc ca artist si sa imi deschid noi orizonturi. Imi place sa descopar, sa cercetez, sa studiez si sa creez lucruri noi, lucruri pe care nu le-au facut altii, lucruri care sa ma defineasca ca artist.

marina expozitie licenta 2008 96x187 Despre noiMereu mi-a placut sa sfidez timpul si sa fiu cu un pas inaintea lui. Am creat si creez lucrari care-l provoaca si-l sfideaza … multe dintre ele nu sunt intelese nici macar pana in prezent, cu regret chiar si de unii care ar fi trebuit sa le inteleaga, dar timpul pana la urma le repara pe toate.

In timp, am cercetat si am descoperit tot ce am gasit si s-a putut. Studiez, cunosc, iubesc si creez ca artist. Creez lucrarile mele si cand am timp fac si cate o lucrare la comanda pentru cei care vor sa intre in lumea mea. Aici iarasi am avut noroc. Am gasit mai multi oameni din diferite colturi ale lumii, care si-au gasit un refugiu pentru suflet intr-o lucrarea de-a mea.
Marina Horia Cristina Aurel Bulacu si Cornel Tache 234x187 Despre noi
Pentru cei interesati de arta si frumos, care doresc sa inteleaga mai in detaliu sau chiar doresc sa-si dedice viata pentru a deveni artisti, impartasesc din experienta mea … predau cursuri de pictura si desen, conform unui program creat in baza experientei mele ca artist. In anul 2012 am fondat Academia de Arte “Marina Capatina”

Aici inchei biografia mea “in cateva cuvinte” si va invit sa indrazniti sa cunoasteti frumoasa si misterioasa lume a artei autentice, cu promisiunea ca atunci cand voi avea mai mult timp liber sa scriu o biografie mai detaliata, pentru ca in ultimul deceniu am cunoscut foarte multi oamni cu suflet si minte frumoasa si am lucrat la foarte multe proiecte importante.”