Am inceput inscrierile pentru cursurile de arta: Lista cursuri

Plastilina

Plastilina este un material plastic ușor modelabil, folosit, de obicei, în scop educativ.

Plastilina este alcătuită dintr-un amestec de caolin (un tip de argila alba), substanțe grase din anumite rasini naturale sau sintetice, colorate cu diferiți pigmenți, pentru a conferi plastilinei o gamă largă de culori. Plastilina a fost inventata din dorinta de a se putea modela fara ca materialul sa se usuce in contact cu aerul cum este cazul argilei. Aceasta a revolutionat domeniul modelajului deoarece atat in timpul lucrului cu plastilina dar si dupa, plastilina isi mentine plasticitatea ridicata si poate fi remodelata in orice moment.

Exista doua tipuri de plastilina:

  • Plastilina pe baza de ulei: acest tip de plastilina are in compozitia sa ulei, iar datorita acestuia plastilina capata o mai mare plasticitate, nu se intareste si nu crapa in timpul modelarii sau in timpul uscarii.
  • Plastilina pe baza de faina: acest tip de plastilina este de fapt aluatul folosita in alimentatie cu adaos de coloranti naturari sau chimici. Spre deosebire de plastilina pe baza de ulei, cea pe baza de faina se usuca prin expunerea la aer, iar formele modelate cu ajutorul ei prezinta crapaturi dupa uscare la aer.

Prima data plastilina a fost de culoare gri, dar apoi au fost introduse o gama larga de culori precum: rosu, galben,albastru,verde.

Cel mai sigur tip de plastilina pentru copii este cel facut in casa cu ajutorul ingredientelor naturale si coloranti alimentari naturali.


Etichete: , , ,

Intrebari si raspunsuri

Sunt de acord cu Politica de confidentialitate.

2 Răspunsuri la “Plastilina”

  1. daniela Autor:

    cred ca copilul meu a inghitit putina plastilina, ce sa fac? multumesc

    Răspunde

  2. daniela Autor:

    cat de toxica este plastilina?

    Răspunde