Am inceput inscrierile pentru cursurile de arta: Lista cursuri

2 portrete – “medalion”

portret001 130x98 2 portrete  medaliondetaliu001 130x98 2 portrete  medalionAm promis că voi publica pozele la cele două lucrări, portrete, la care am lucrat ultimele două luni. Abia ieri reuşisem să le vernisez şi imediat după aceea am făcut şi mult aşteptatele poze.

Aceste două portrete au fost pictate la comandă, beneficiarul lor este acelaşi domn pentru care am lucrat şi “Portretul de fată cu câine“. A fost din nou o experienţă inedită, în care mi-am propus să rezolv încă o serie de probleme legate de portretistică.

detaliu002 130x98 2 portrete  medaliondetaliu003 130x98 2 portrete  medalionAm ales această formă, ovală, pentru că am vrut să aduc un iz de istorie şi atmosferă aparte în aceste portrete – “medalion”, aşa le-am numit. simple smile 2 portrete  medalion

Partea cea mai grea a fost găsirea şasiurilor de formă ovală, ramele au venit primele, dar munca nu o puteam începe din cauza întârzierii pânzelor.

portret002 130x98 2 portrete  medaliondetaliu004 130x98 2 portrete  medalionDar în cele din urmă, totul era pregătit pentru a le picta…

Cele două portete au fost gândite unul într-o gamă cromatică rece şi celălalt în cea caldă. Am considerat că este esenţial ca între cele două personaje să se observe diferenţa de : atitudine, expresie faţă, vestimentaţie, precum şi coloristică.

De asemenea, în cazul portretului îmbrăcat în rochie de satin şi guler vaporos, am optat pentru materialităţi de factură lucioasă şi transparentă. Iar în cel cu ursuleţul de pluş, pentru texturi de natură mai densă şi mai mată, fără prea multe reflexe sau contraste dintre lumini şi umbre puternice.

Dimensiunea portretelor este de 30 cm x 40 cm. Au fost finisate cu vernice de retuş.


Etichete: , , , ,

Intrebari si raspunsuri

Sunt de acord cu Politica de confidentialitate.

4 Răspunsuri la “2 portrete – “medalion””

 1. Laurentiu D. Autor:

  Tin sa va felicit pentru modul cum ati realizat aceste portrete. Cum pot comanda un portret de la Dumneavoastra si care ar fi pretul?

  Răspunde

  Marina Reply:

  Va multumesc pentru apreciere. :)
  Trimiteti un mail cu mai multe detalii despre portretul dorit, folosind pagina de contact a Galeriei de Arta ArtSpace.ro care ma reprezinta http://www.artspace.ro/ro/galerie-online-arta/contact-artspace.html.

  Răspunde

 2. magda Autor:

  mi-au placut mult tablourile cu natura moarta si portretele de copii. Proiectul de diploma, insa, mi-a lasat rani in suflet, pentru ca mi s-a parut ca mutilati, deformati sau vreti sa schimbati creatia lui Dumnezeu, si mai ales pentru ca a scos in valoare pacatul omului, si chiar incurajeaza la aceasta. Si joaca cu pacatul nu e o gluma.
  Chiar daca ar fi sa fiu singura cu o parere negativa despre lucrare tot v-as spune-o.Pentru ca imi pasa de dvs. Dumnezeu pedepseste pacatul si eu nu va doresc aceasta.
  Abia astept o lucrare in care sa se vada dragostea lui Dumnezeu, ca sa pot exclama biruitoare,asa acum dvs. ati spus de Paste: Hristos a inviat!
  Si stiu ca puteti picta frumos,frumos!

  Răspunde

 3. ANONIM Autor:

  MISTO INSPIRATIE

  Răspunde